Stage lopen met de kattentrimbus

Stage lopen hoort natuurlijk ook bij de opleiding. Corona zorgde er echter voor dat dit helaas lange tijd niet kon!

De maatregelen hiervoor zijn gelukkig iets versoepeld waardoor ik vorige week met Hennie Schuit mee op pad mocht in de Kattentrimbus! 
We spreken af bij een klant in Amersfoort. Achter een scherm in de bus kan ik heel goed meekijken.
De bus stopt keurig voor de deur van de klant waar Hennie  de kat zo kan ophalen in een reismand.
Op de trimtafel verschijnt een prachtige witte Maine coon.
Hij heeft op zijn buik klitten dus deze wordt geschoren en hierna wordt zijn hele vacht goed nagekeken en gekamd. Keurig netjes mag hij erna naar huis. Ik rijd in mijn eigen auto achter Hennie aan naar de volgende klant.

De volgende klant is een ‘gewone’ huiskat die ik goed mag kammen. Wat een haar verlies heeft hij vanwege de rui, maar deze kat heeft nu gelukkig zelf een stuk minder weg te likken.
Vervolgens komt er een hele lieve Maine Coon in de bus waarvan ik de buik mag scheren,  de oksels en de achterkant mag ook wat korter. Omdat ik het nog lastig vind om te bepalen wat ik precies kan wegscheren bij de buik laat Hennie me zien hoe je dit het beste doet zodat het er evengoed nog mooi uit blijft zien. Wat kan ik van haar nog een hoop leren!

Afgelopen week kijk ik weer mee in de bus bij een mooie Ragdoll en een Britse korthaar.
Hennie kijkt beide helemaal na en kamt en scheert waar nodig. Ik mag erna nog extra oefenen  met het knippen van de nagels en ook kan ik verschillende kammen uitproberen.
Weer zoveel geleerd, op naar volgende week!

Geef een reactie